Laders voor elektrische wagens

Uw sleutel voor de nieuwe mobiliteit

De nieuwe mobiliteit is elektrisch.

Nooit meer in de rij staan om te tanken, of een omweg maken langs het tankstation. Met onze intelligente EV-laadsystemen laadt u zonder zorgen uw auto thuis of op kantoor, en gaat u steeds met een volle batterij de weg op.

Hoe verloopt het ?

De aanschaf en installatie van een EV-lader hoeft alvast niet ingewikkeld te zijn.

01

Contacteer ons

wat heeft u nodig?

Aan de hand van uw wagentype, de details van uw elektrische installatie en mogelijke locaties voor installatie zoeken we samen uit wat voor u de beste oplossing is.

02

Installatie

aan de slag

Heeft u gekozen? Dan komen we uw toestel monteren en aansluiten op uw elektriciteitskast. Een installatie duurt gewoonlijk slechts een 2-tal uurtjes.

03

Laden maar!

we zijn al klaar

Na installatie wordt uw toestel even getest op goede werking, alles wordt netjes opgeruimd, en u kan uw wagen beginnen opladen !

Merken

Enkel laadstations van topkwaliteit !

Alfen

Nederland

Wallbox

Spanje

Growatt

China

ABB

Zwitserland / Zweden

FIMER

Italië

Kostal

Duitsland

Mennekes

Duitsland

Solaredge

Israël

Veelgestelde vragen

... maar contacteer ons gerust als u hieronder het antwoord up uw vraag niet terugvindt !

Kan ik niet gewoon aan een stopcontact laden ?

Arrow icon

Dat kan, en de meeste elektrische wagens worden met een geschikte kabel geleverd. Maar dat gaat erg langzaam; zelfs voor een wagen met een relatief kleine batterij van 50 kWh mag u rekenen op 18 á 20 uur... u krijgt uw wagen dus niet 's nachts opgeladen op die manier.

Hoe snel gaat het met een EV-lader ?

Arrow icon

Veel laders voor thuisgebruik (met éénfasige aansluiting) zitten aan zo'n 7,4 kW, wat voldoende is om de meeste wagens 's nachts volledig op te laden. Toestellen met 3-fase aansluiting (niet altijd aanwezig in particuliere woningen) gaan zelfs tot 22 kW en laden uw batterijen op in slechts enkele uren.

Welke aansluiting heb ik nodig ?

Arrow icon

Thuisladers hebben eigenlijk steeds een Type 2 aansluiting, momenteel zowat de standaard in Europa voor zowel 1-fase als 3-fase toestellen.

Waar installeer ik mijn thuislader ?

Arrow icon

Dat kan in uw garage, of buiten naast uw oprit -de toestellen zijn in dat geval steeds weerbestendig.

Mag het in een huurwoning ?

Arrow icon

Zoals voor alle aanpassingen aan een huurwoning heeft u de toestemming van de eigenaar nodig.

Mag het in een appartementsgebouw ?

Arrow icon

Ja, maar: voor parkeergarages in appartementsgebouwen gelden andere regels, én doet u het best in samenspraak met de andere mede-eigenaars  -hoewel in principe uiteraard niemand u kan verbieden uw private parking uit te rusten met een laadstation, blijft het beter een uniform systeem uit te werken op niveau van het gebouw.

Wat mag ik verwachten qua functionaliteit ?

Arrow icon

Dat hangt helemaal af van wat uw wensen zijn. Een toestel in uw eigen garage, enkel voor eigen gebruik, kan heel erg eenvoudig zijn: stekker erin en laden maar. Komt uw lader op een voor anderen toegankelijke plaats, en/of wordt hij door meerdere personen gebruikt? Dan is een systeem met beperkte toegang (door middel van sleutel of kaart) een oplossing. Connectiviteit? Geen probleem, zolang we op uw Wifi kunnen aansluiten. De mogelijkheden zijn eindeloos, en we adviseren u graag wat het meest gepaste toestel is voor uw situatie.

Het antwoord op mijn vraag zit er niet tussen...

Arrow icon

Stel uw vraag via e-mail, en we zorgen voor een antwoord !

Kan ik ook zelf een lader installeren ?

Arrow icon

Mits voldoende kennis van elektriciteitswerken kan u dat uiteraard. Maar in alle andere gevallen raden we het af.

Hoeveel kost het ?

Arrow icon

Daar kunnen we u hier uiteraard geen eenduidig antwoord op geven. Want nog los van de prijsverschillen tussen de verschillende merken en modellen hangt de prijs van de installatie af van vele factoren die eigen zijn aan de specifieke situatie van de lokatie. Contacteer ons voor een offerte op maat.

Heeft een lader onderhoud nodig ?

Arrow icon

Eigenlijk niet. Het volstaat in principe om het toestel op tijd en stond te controleren op bijvoorbeeld schade aan kabels, de behuizing van het toestel (vooral wanneer het buiten geïnstalleerd is), eventuele loszittende kabels enzovoort. Gelukkig neemt zoiets niet veel tijd in beslag, en is een jaarlijks nazicht inclusief doormeten van de kabels een relatief klein werkje.

Hoeveel plaats neemt het in ?

Arrow icon

Heel erg weinig  -we vinden vast wel een geschikt vrij plekje aan een muur. En wanneer er geen muur in de buurt is, kunnen we u een oplossing bieden met montage op een paal.

Wat is de normale levensduur ?

Arrow icon

Er wordt niet echt een normale levensduur gepubliceerd voor dit soort toestellen; ze zijn dan ook relatief nieuw op de markt, dus er zijn weinig gegevens. Hoe dan ook hebben de meeste problemen hun oorzaak in externe beschadiging, aangezien het binnenwerk elektrisch en elektronisch is en geen bewegende delen bevat.

Heb ik een vergunning nodig ?

Arrow icon

In principe niet, hoewel het best mogelijk is dat u voor bepaalde locaties toestemming aan een andere partij zult moeten vragen  -bijvoorbeeld in het geval van een huurwoning, mede-eigendom, semi-publieke locatie enz.

Moet de installatie gekeurd worden ?

Arrow icon

Jawel, net zoals alle elektrische installaties trouwens. Voor die keuring zorgen wij, als onderdeel van de installatie.

Onze andere producten

Zonnepanelen

Warmtepompen

Thuisbatterij