Gezellig. Of toch liever wat reserve ?

Thuisbatterijen voor efficiënter energieverbruik

Heeft een thuisbatterij zin ?

De energieprijzen zijn op z'n zachtst gezegd variabel. Wanneer u reeds beschikt over zonnepanelen, of van plan bent deze te installeren, is een thuisbatterij misschien het overwegen waard; u kan de energie die u overdag produceert maar niet helemaal opgebruikt opslaan om 's avonds en 's nachts te verbuiken, u kan netstroom opslaan wanneer het tarief laag is, en pieken in uw stroomverbruik afvlakken om een lagere netvergoeding te betalen. En als leuke bijkomstigheid: je kan een thuisbatterij zo aansluiten dat wanneer de netstroom om één of andere reden uitvalt u daar ten minste gedurende enkele uren geen last van heeft.

Uw thuisbatterij

De aanschaf en installatie van een thuisbatterij is eenvoudig

01

Contacteer ons

wat heeft u nodig?

We bekijken samen uw wensen en noden, en stellen de meest economische oplossing voor.

02

Installatie

aan de slag

Heeft u gekozen? Dan komen we uw toestel monteren en aansluiten, aangepast aan uw specifieke wensen. Natuurlijk werken we alle bekabeling zoveel mogelijk weg.

03

Laden maar!

we zijn al klaar

Na installatie wordt uw toestel nog even getest op goede werking, alles wordt netjes opgeruimd, en u kan stroom beginnen opslaan.

Merken

Degelijke thuisopslag met bewezen kwaliteit

Growatt

China

Huawei

China

LG

Korea

Enphase

Verenigde Staten

BYD

China

Sungrow

China

Veelgestelde vragen

... maar contacteer ons gerust als u hieronder het antwoord up uw vraag niet terugvindt !

Is het een goede investering ?

Arrow icon

Helemaal eerlijk? Wij hebben helaas geen kristallen bol. Batterijen zijn nog relatief duur; veel hangt af van uw specifieke situatie. Produceert u overdag veel meer stroom dan u verbruikt en laadt u 's nachts telkens uw wagen op? Dan is een batterij absoluut een topidee. Heeft u slechts enkele zonnepanelen, weinig verbruik 's avonds en 's nachts, en geen elektrische wagen? Dan heeft u weinig financieel voordeel bij een batterij... wat niet betekent dat het niet gewoon voor een aantal dingen handig kan zijn.

Welke capaciteit is het beste voor mij ?

Arrow icon

Wij zullen u een bepaalde capaciteit voorstellen aan de hand van informatie die u ons bezorgt met betrekking tot uw verbruiksprofiel en de capaciteit van uw zonnepanelen. Het is de bedoeling dat u zoveel mogelijk van de lading verbruikt gedurende de nacht, om plaats te maken voor de stroom die overdag weer wordt geproduceerd. We letten er uiteraard ook op u geen té grote batterij aan te smeren: een grote opslagcapaciteit heeft weinig zin wanneer uw zonnepanelen er nooit in slagen deze capaciteit optimaal te benutten.

Heeft een batterij onderhoud nodig ?

Arrow icon

Echt onderhoud is niet vereist; een nazicht en doormeten af en toe is echter steeds een goed idee om zeker te zijn dat alles optimaal functioneert.

Hoeveel plaats neemt het in ?

Arrow icon

De afmetingen zijn uiteraard in hoge mate afhankelijk van de capaciteit; houd rekening met iets als een gasketel of een kleine koelkast.

Wat is de normale levensduur ?

Arrow icon

Dat hangt af van het aantal cycli gegarandeerd door de fabrikant; afhankelijk van merk en type zal de levensduur in de praktijk 10 tot 20 jaar zijn. U dient er wel rekening mee te houden dat de capaciteit langzaam vermindert met elke laadcyclus; na 15 jaar kan uw batterij bijvoorbeeld nog maar 65% van de oorspronkelijke capaciteit overhouden. Dit nemen echter mee in onze berekening om te adviseren of een batterij in uw geval een goede investering is.

Heb ik een vergunning nodig ?

Arrow icon

Neen !

Moet de installatie gekeurd worden ?

Arrow icon

Jawel, net zoals alle elektrische installaties trouwens. Voor die keuring zorgen wij, als onderdeel van de installatie.

Kan ik ook zelf een batterij installeren ?

Arrow icon

Mits voldoende kennis van elektriciteitswerken kan u dat uiteraard. Maar in alle andere gevallen raden we het af.

Hoeveel kost het ?

Arrow icon

Dat hangt van het gekozen merk en de capaciteit af; ga alvast uit van tussen 4000 en 8000 Euro voor een complete set. Denk erom dat u ook nog een premie kan aanvragen!

Waar installeer ik mijn thuisbatterij?

Arrow icon

Best op een koele plek waar u wat ruimte heeft. De meest voor de hand liggende plaats is een garage, maar een andere ruimte in uw woning kan ook. Indien nodig zijn er ook batterijen die geschikt zijn voor buitenopstelling.

Mag het in een huurwoning ?

Arrow icon

Zoals voor alle aanpassingen aan een huurwoning heeft u in principe de toestemming van de eigenaar nodig. Maar indien u later de woning in de oorspronkelijke staat achterlaat (lees: uw batterij verwijdert en meeneemt) mag het geen probleem vormen.

Is er brandgevaar ?

Arrow icon

Batterijen kunnen in theorie altijd oververhitten -u loopt net hetzelfde risico als met een elektrische fiets, GSM of laptop in uw woning. Belangrijk: uw verzekeringsmaatschappij rekent geen bijkomende premie aan wanneer u een batterijopslag laat plaatsen. Als er zich toch een incident zou voordoen, kan u als verzekerde steeds rekenen op de tussenkomst van de verzekeringsmaatschappij.

Wat gebeurt er bij stroomuitval ?

Arrow icon

Een thuisbatterij kan perfect dienen als "back-up" bij het uitvallen van de netstroom. Let wel: niet álle batterijen bieden deze functionaliteit, en enkele extra onderdelen zijn noodzakelijk.

Het antwoord op mijn vraag zit er niet tussen...

Arrow icon

Stel uw vraag via e-mail, en we zorgen voor een antwoord !

Onze andere producten

Zonnepanelen

Warmtepompen

Laadstations